Korona izziv

Se še spomnite, ko se je končevalo leto 2019 in se začenjalo 2020, ko je bil čas novoletnih zaobljub in to, kako bo v novem letu vse boljše in drugače?

Se spomnite tistih, najbolj zagretih prijateljev na facebooku (čeprav ne veš točno kako so se sploh znašli med tvojimi prijatelji ker si mogooooče na kakšnem žuru sicer res kričal čez glasno muziko k njim in potem nikoli več komuniciral z njimi, daleč od tega, da bi jih res definiral kot “prijatelje” ampak nekako so se znašli na seznamu facebook prijateljev) ko so zavzeto pisali kako bo leto, ki je takrat prihajalo, brez letov (z letali) in bo to leto, ko bomo vsi skupaj naredili nekaj dobrega za okolje in mati Zemljo? Ja? Se spomnite?

Že takrat se mi je zdelo leto brez leta (z letalom) nekako žalostno, ampak okej. Eni ne bodo uporabljali letal za transport na dopust, eni ne jemo mesa pa mogoče na ta način malo lajšamo situacijo, pa se trudimo uporabljat čim manj plastike za enkratno uporabo, kupujemo lokalne izdelke. Saj vem, pljunek v morje. Ne glede na vse drobne manire pa nihče ni pravzaprav predvidil, da bo prišlo do tolikšnega clusterfucka sredi katerega smo se dejansko znašli.

Po sedmih mesecih trajanja situacije sem končno le našla toliko časa, da lahko zberem misli o koronski situaciji. Pravzaprav hočem povedati, na kako genialen način sva preživljala “karanteno” midva s Timom.

Torej, takoj, ko je bilo treba ostat doma (woooooohooooooooooooo!!!!) sva si zamislila karantenski korona izziv. Ker – to je bil najin čas!

Spisala sva si seznam stvari, ki jih počneva najraje na svetu. Seznam je bil kar dolg. Vključeval je branje, gledanje filmov in serij, sortiranje znamk, peglanje, risanje, kuhanje novih jedi, planiranje potovanj, urejanje slik in stripov, igranje družabnih iger in še in še in še. Vsaka, še tako drobna dejavnost, je dobila točko oz. več njih, če je bila dejavnost zahtevnejša (npr. peglanje 😀 ). Tako sva zbirala točke (max 150) in dogovorila sva se, da jih zbirava do trenutka, ko bo razglašen konec pandemije (posledično konec fantastičnega obdobja, ko smo bili bolj doma). Glede na število zbranih točk pa sva določila, kam bova šla drugo leto na dopust.

Točkovalnik je bil zastavljen takole:

do 50 točk – Hrvaška
51-75 točk – Češka
76-90 točk – Bretanija
91-99 točk – Grčija
100 točk – Wuhan 😀
101-149 točk – roadtrip po Skandinaviji wohooooo!!!
150 točk – Nova Zelandija + koncert Dorian Elektre 😀

Osvojila sva 89 točk tako da greva ob priliki na roadtrip po Bretaniji. Juhuhu!

Sicer pa takoj podpišem za 2-3 mesece karantene vsako leto! Svet je končno postal po meri introvertirancev! Vsi hočejo, da ostaneš doma! Noben se ne rine vate ko v trgovini stojiš v vrsti pred blagajno. Isto na javnih prevozih! LPP je končno postal vzdržen, že skoraj prijeten! Končno je kihanje za ovratnik postalo tudi družbeno nesprejemljivo! Večina ljudi se zgraža nad omejitvami, ki jih zdaj od njih zahteva družba, ampak a veste, da imamo introverti vse te omejitve v glavah že od nekdaj?!

Edini momenti, ko smo se tudi introvertiranci radi zlili v množico, pa so kulturni dogodki, za kar smo zdaj v veliki meri prikrajšani. Kar je zelo zelo zelo hudo. 😦

Hvaležna sem, da sem lahko čas, ko smo morali ostati doma, preživela z najprijetnejšim človekom na svetu in najbolj neprijaznim mačkom, ki pač pride v kompletu. Da sem lahko natančno spremljala, kako se je po sivi zimi narava spet prebujala. Da se je ta čudovit košček sveta razbohotil v vseh možnih odtenkih zelene in modre in da sem bila lahko tam in zraven.

Saj pravzaprav dni, ko sem bila dejansko doma ni bilo zelo veliko, kljub vsemu. Dve službi sta me okupirali dosti bolj, kot bi si želela.

Vseeno mi od letošnjega leta blazno manjka eno konkretno potovanje. Potovanje, na katerem bi dejansko lahko prekinila tok vsakdanjih misli in se ukvarjala z osnovnimi potrebami bivanja. Niti ni treba, da bi morala nekam letet z letalom (pomagalo pa bi).

Pa saj sva na dopustu bila. “Dopustu”. Hrvaška obala je sicer za mnoge raj na Zemlji, zame pa izhod v sili. V tem (lahko bi rekla kar klasičnem trpljenju Polone na plaži) pa v kakšnem od naslednjih postov.

Aja tisti ozaveščeni ljudje, ki so javno obljubljali leto brez leta pa upam da od prvega dne pandemije uporabljajo maske za večkratno uporabo in faking razkužujejo roke z domačim šnopsom in ne trošijo brezvezne plastike in tako DEJANSKO nekaj naredijo za planet. FFS.

LP

Komentiraj